مقالات سایت

  • 92
  • 1952 مرتبه
انواع کنترلر های هوشمند بوستر پمپ:

انواع کنترلر های هوشمند بوستر پمپ:

1400/07/24 10:59:16 ق.ظ

کنترل کننده های هوشمند در سیستم های بوستر پمپ، میزان فشار سیال را توسط پرشر ترنسمیتر قرار گرفته روی خروجی سیستم به صورت لحظه ای مورد بررسی قرار می دهند و متناسب با الگوریتم تعریف شده ی خود، میزان فشار را توسط کنترل الکتروپمپ ها تامین وکنترل می کنند.

به صورت کلی رایج ترین روش ها و کنترل کننده های هوشمند درسیستم  های بوستر پمپ به شرح زیر می باشد:

1_استفاده از برنامه ی کنترل فشار توسط PLCها: در این روش که شاید اولین و قدیمی ترین روش کنترلر بوستر پمپ است، فشار خوانده شده ترنسمیتر توسط ورودی آنالوگ  PLC (که عموما از مینی PLCهای لوگو استفاده می شود) مورد تحلیل قرار می گیرد و بنابر الگوریتم کاری برنامه ی PLC، الکتروموتورها کنترل می شوند. این الگوریتم به دو صورت اجرا می شود. روش اول متناسب با بازه ی فشار خوانده شده توسط پرشرترنسمیتر، الکتروموتورها توسط رله ی خروجی PLC به صورت تک ضرب وارد مدار می شوند و پس از رسیدن به بازه ی تعریف شده، الکتروموتورهای کمکی از مدار خارج می شوند که در این روش استهلاک کاری سیستم وموتورها بالا و دقت کنترل فشار پایین و در بازه های خاصی متغییر است.

اما در روش دوم، یکی از الکتروموتورها توسط یک عدد اینورتر صنعتی و عمومی کنترل می شود وسایر الکتروموتورها در صورت عدم تامین فشار توسط پمپ اصلی به صورت تک ضرب وارد مدار می شوند تا افت فشار تامین شود. در این روش فشار توسط پرشر ترنسمیتر به ورودی آنالوگ PLC داده می شود و بنا بر روش pid نوشته شده در PLC، توسط خروجی آنالوگ PLC، دور الکتروپمپ اصلی توسط اینورتر متصل به آن به میزان فشار مطلوب و تعریف شده کم وزیاد می شود. اگر باکنترل دورالکتروپمپ اصلی توسط اینورتر امکان تامین فشار بوجود بیاید، فشار سیستم توسط پمپ اصلی کنترل می شود و اگر پمپ اصلی توانایی تامین فشار را در حداکثر دور کاری خود نداشته باشد، توسط PLC فرمان ورود تک ضرب پمپ های کمکی به مدار صادر می شود، تاپمپ های کمکی عمل تامین فشار را انجام دهند.

2_استفاده از پنل های کنترل کننده سیستم بوستر پمپ (پنل بوستر پمپ):

پنل های بوسترپمپ نیز جهت کار کنترل فشار سیستم نیازمند به استفاده از یک عدد اینوتر صنعتی در مدار خود می باشند. اما این پنل ها نیز از نظر الگوریتم کاری کاملا شبیه به کنترل فشار توسط سیستم pid در PLCها می باشند. به این ترتیب که فشار ترنسمیتر توسط پنل بوسترپمپ دریافت و این پنل در ابتدای کار خود توسط آنالوگ اینورتر، الکتروپمپ اصلی را جهت تامین فشار کنترل می کند و در صورت نیاز به افزایش فشار سیستم، سایر پمپ ها را به صورت تک ضرب وارد مدار می کند.

اما تفاوت و برتری استفاده از پنل های بوستر پمپ نسبت به PLC ها این است که در پنل های بوستر پمپ به دلیل وجود برنامه ی ثابت ومشخص، امکان ایجاد و تغیرات در پارامتر های سیستم بسیار راحت تر و در دسترس تر است .پارامترهای نظیر فشار مطلوب سیستم، فشار حداکثری و فشار حداقل، زمان های تاخیر ورود و خروج پمپ های کمکی و..... و از نظر هزینه های تمام شده نیز عموما از PLC ها به علت داشتن هزینه های جداگانه سخت افزار ونرم افزار مناسب تر هستند.

3_استفاده از اینورتر های اختصاصی بوستر پمپ: اما جدیدترین مد کنترل سیستم های بوسترپمپ ،استفاده از اینورتر های اختصاصی ساخته شده ی این سیستم می باشد که دارای نرم افزار و سخت افزار ویژه کنترل این سیستم ها می باشد.بدین معنی که اینورتر های مذکور به صورت خودکار دارای برد سخت افزار ورله های خروجی و برنامه کنترل pid وکنترل ورود و خروج پمپ ها می باشد.

از این نظر احتیاج به هرگونه سخت افزار و نرم افزار جانبی را از بین می برد. اما این اینورترها نیز دارای دو الگوریتم کنترلی می باشند.الگوریتم اول که برنامه ی قدیمی تر می باشد به مانند دو روش ذکر شده قبلی ،یعنی سیستم pid در pLC ها و پنل های بوستر پمپ عمل می کند.یعنی اینورتر یک الکترو پمپ را به عنوان پمپ اصلی در نظر گرفته و در صورت نیاز سایر الکترو پمپ ها رابه صورت تک ضرب جهت کمک به پمپ اصلی وارد مدار می کند.این روش که در سه سیستم کنترل هوشمند ذکر شده، اجرا می شود دارای یک ایراد ویک مشکل بزرگ است.آن هم این گزینه که در این روش ،یک الکتروپمپ همیشه به صورت پمپ متغییر مورد استفاده قرار می گیرد و سایر پمپ ها همیشه به صورت تک ضرب وارد مدار می شوند که این امر سبب بالا رفتن استهلاک پمپ های کمکی  تک ضرب می شود .

اما در جدیدترین مد کنترلی برنامه اینورتر ها، الگوریتم کاری به این صورت تغییر پیدا کرده است که اینورتر الکترو پمپ اول را به صورت دور متغیر وارد مدار کرده و توسط سیستم pid کنترل فشار را به عهده می گیرد. و درصورت نیاز به ورود پمپ کمکی، به جای وارد کردن سایر پمپ ها، الکتروپمپ تحت کنترل توسط اینورتر را تحویل شبکه داده تا در شبکه بصورت DOL کار کرده و الکتروپمپ دوم را توسط اینورتر وارد مدار می کند. و الکتروپمپ های موجود در سیستم به صورت دور متغیر وارد مدار شده، و در صورت نیاز با استهلاک بسیار پایین (به علت این که پمپ در حال کار بوده و از دور صفر  به صورت تک ضرب وارد مدار و شبکه برق نمی شود) تحویل شبکه داده  می شوند. همچنین در این مد کاری اگر یکی از الکتروپمپ ها دچار مشکل شود به دلیل تست اولیه توسط اینورتر، در صورت عدم امکان ورود به شبکه این پمپ به عنوان پمپ معیوب در نظر گرفته می شود .واز آسیب بیشتر به الکترو پمپ وسایر تجهیزات جلوگیری می شود.

ازدیگر ویژگی استفاده از اینورتر های بوسترپمپی، کاهش هزینه های بوجود آمده به علت ادغام سخت افزار ها و نرم افزار و رله های کنترلی همه در قالب یک دستگاه واحد و یک اینورتر است.

شایان ذکر است که کنترلرهای ذکر شده به عنوان پر مصرف ترین انواع کنترلرها هستند. و تجهیزات و روش های دیگری جهت کنترل سیستم بوستر پمپ وجود دارند که به علت استفاده کمتر در این مقاله به آن اشاره نشده است.

 

اخبار مرتبط
نظرات

قوانین ارسال نظر

  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
  • با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی‌یابند بنابراین توصيه مي‌شود از مثبت و منفی استفاده کنید.